Om oss bakom PFL

pfl lgga2

For Psychology for Learning in english please click here:

Vår ide och vårt mål är att verka för att bygga broar mellan forskning från neurovetenskap, kognitiv psykologi, pedagogik, didaktik och IT , för att göra den svenska skolan till en skola i världsklass genom tre fokusområden:

Tillgänglighet – med hjälp av bl.a IKT-stöd sprida forskningsbaserade metoder och utbilda och konsultera kring dessa
VälmåendeGe insyn i elevhälsoaspekter och sprida, konsultera och utbilda i psykologiska stödmetoder
Måluppfyllelse att med hjälp av införandet av forskningsbaserade metoder öka kunskapsinhämtningen hos eleverna

PFL- gänget är:

John Kaneko: Leg.Psykolog, KBT-terapeut steg-1 och har en ”halv” lärarutbildning i bagaget (samhällskunskap och filosofi) med erfarenhet b.la av att ha varit resurslärare, elevassistent, vik lärare, mentalskötare på PiVA, boendestödjare inom både neuropsykiatri och psykiatri. John är nu aktiv som skolpsykolog i PFL och primärvårdspsykolog för barn och ungdomar.

Chen Yu Lam: Leg.Psykolog, KBT-terapeut steg-1, och har drivit företag inom idrottspsykologi. Chen är nu aktiv som skolpsykolog i PFL och som primärvårdspsykolog för barn och ungdomar.

Både John och Chen blev nominerade till stora psykologpriset 2013 b.la för arbetet med att försöka föra ut elevhälsan på nätet, via b.la den dåvarande elevhälsobloggen, med anonymiserad chattverksamhet (dock drogs nomineringen in, då båda fortfarande var PTP-psykologer). Båda skrev även sin examensuppsats inom neuropsykologi , där de designade och utförde ett experiment om associativ minnesinkodning. Båda två är mycket intresserade av neuropsykologi i relation till pedagogik samt om olika träningsmetoder för att stärka kognitiva funktioner hos skolbarn.

Joakim Vollert: Grundare och kurator av TEDxYouth@Stockholm och skolutvecklingsprojektet The Cage. Tillsammans med Roni Brunn (Harvard-educated math chick-turned-rock-star) startade de STHLM MATH-CLUB för att engagera en grupp av geeks i analytiska diskussioner i en lättsam atmosfär.
Han brinner för att skapa möjligheter för studenter och experter att diskutera möjligheterna kring ”framtidens utbildning” och har tidigare bla innehaft rollen som projektledare för Sveriges största matematikutvecklingsprojekt K-12 och högre utbildning och IT-utveckling på Stadsledningskontoret i Stockholms stad. Han har även deltagit i Dell Education – International Think Tank på  BETT i London – 2012 & 2013.

John, Chen och Joakim startade PFLBloggen efter de många utvecklande diskussionerna de hade som alltid  handlade om stöttande och hjälpande av skolans elever på olika sätt. PFL har nu vuxit och b.la har nu John, Chen och Joakim hunnit med att föreläsa på Stockholms universitet, på SETT mässan i Kista, haft heldags kick-off föreläsningar och allehanda konsultations och handledningsuppdrag i b.la Stockholm, Karlskrona och Västerås.

 

Vill du komma i kontakt med oss – Använd då formuläret nedan:

_________________________

För mer information om våran verksamhet gå in på pfl.nu eller vår facebook sida

Annonser